BMW autoruit vervangen of repareren

Laat uw BMW voorruit tijdig repareren

Een sterretje in uw voorruit kan zeer snel uitgroeien tot een barst, vervangen van de hele voorruit is dan onvermijdelijk. Een klein sterretje kunnen wij via een harsinjectie nog repareren, waardoor de ruit weer sterk zal worden en van het sterretje zal u niets meer zien. Er zitten echter wel een aantal eisen aan of wij het sterretje kunnen repareren of niet, namelijk:

  • Het sterretje mag niet groter zijn dan een €2 munt
  • Het sterretje mag niet op minder dan 10 cm van de zijkant van de ruit zitten
  • Het sterretje mag niet in het directe gezichtsveld van de bestuur zitten

 

Met een kapotte voorruit is uw veiligheid niet meer gegarandeerd

De voorruit verliest veel stevigheid als er een sterretje of barst in zit, dit heeft gelijk effect op de totale stevigheid van de auto. De voorruit is namelijk een belangrijk onderdeel van de kooiconstructie van de auto. Ook kan een kapotte voorruit ervoor zorgen dat uw zicht op de weg belemmerd wordt, dit is gevaarlijk voor alle inzittenden plus alle andere weggebruikers.

Hoe zit het met de andere BMW autoruiten?

Het grote verschil met de voorruit en de andere ruiten is het type glas wat er in de BMW wordt gebruikt. De voorruit is gemaakt van gelaagd glas wat betekent dat deze niet helemaal uit elkaar zal vallen als de ruit kapot gaat. De achter- en zijruiten zijn gemaakt van gehard glas, deze zullen helemaal uit elkaar vallen.

Hoeveel kost het vervangen van de voorruit van mijn BMW?

De prijs van het vervangen van een BMW ruit hangt af van een aantal zaken. Uit welk jaar komt hij? Is de ruit gecoat? Zitten er sensoren in? Indien u een uitgebreide WA-verzekering of een All Risk-verzekering hebt dan kost de vervanging u helemaal niets. Mocht u niet verzekerd tegen ruitschade zijn dan is AutoglasBrabant uitermate geschikt, wij zullen uw autoruit repareren of vervangen tegen een schappelijke prijs. Buiten BMW vervangen en repareren wij ook ruiten van onder andere Toyota en Seat. U kunt direct contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@autoglasbrabant.nl of door gebruik te maken van onze bel-me-terug optie.

BEL ME NU
+
Bel mij!